Bouwbedrijf Kremer en Zonen B.V.

Laatste nieuws

Actuele bouw berichten, bouwinformatie en bouwnieuws uit en van de bouwwereld.

Nieuwe Vacatures: Werkplaatstimmerman & Calculator/Werkvoorbereider

By / Geen categorie / Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe Vacatures: Werkplaatstimmerman & Calculator/Werkvoorbereider

Wegens gezonde groei en versterking van ons team is Bouwbedrijf Kremer per direct op zoek naar een WERKPLAATSTIMMERMAN en CALCULATOR/WERKVOORBEREIDER. Ben jij de persoon die wij zoeken? Mail je CV & motivatie naar: administratie@bouwbedrijfkremer.nl


Vacature Werkplaatstimmerman.


Vacature Calculator/Werkvoorbereider.

Bij ons verkrijgbaar: Nieuw steigerhout

By / Geen categorie / Reacties uitgeschakeld voor Bij ons verkrijgbaar: Nieuw steigerhout

Nu verkrijgbaar bij ons! Nieuwe vergrijsde steigerplanken (4 meter), ideal voor het maken van meubels en o.a. te gebruiken als wanddecoratie. Prijs per plank €15,75

De primeur!

By / Nieuws / Reacties uitgeschakeld voor De primeur!

Centrum Veilig Wonen levert eerste woning ‘Versneld Herstel’ op

Centrum Veilig Wonen is op 1 februari gestart met Versneld Herstel, een werkwijze waarbij het streven is om aardbevingsschades binnen vijf dagen aan te pakken. In de eerste week zijn twaalf bewoners ingegaan op het aanbod voor Versneld Herstel, waaronder de heer Kampinga uit Appingedam. “Het is een uniek concept. Ik heb maandagmiddag een schademelding gedaan bij Centrum Veilig Wonen en nu, vier dagen later, is alle schade al hersteld.”

Centrum Veilig Wonen (CVW) herstelt een deel van de schades die zijn veroorzaakt door aardbevingen sneller dan voorheen. Met de nieuwe aanpak wil CVW het herstelproces vriendelijker maken voor bewoners. We hopen dat met Versneld Herstel meer schademelders kiezen voor een snel herstel in plaats van uitbetaling.

De heer Kampinga uit Appingedam had de primeur. “Toen de heer Kampinga op maandagmiddag zijn schades bij ons meldde, hebben wij direct gekeken of de schade mogelijk in aanmerking kwam voor Versneld Herstel. Vervolgens heeft de schade-expert op dinsdag de schades beoordeeld en vrijdag kon de aannemer de werkzaamheden al opleveren”, vertelt Peter Kruyt, algemeen directeur van CVW.

“Versneld Herstel was in ons geval een uitkomst. We hebben net de sleutels van onze nieuwe woning en de verbouwing loopt nu geen vertraging op. Donderdag stond bouwbedrijf Kremer al op de stoep om de schade te herstellen. Een dag later werd mijn woning opgeleverd en konden wij verder met klussen. We zijn er erg blij mee,” aldus de heer Kampinga.

Erkende vakmensen

Net als bij reguliere herstelwerkzaamheden wordt ook bij Versneld Herstel gebruikgemaakt van erkende vakmensen uit de regio. Bouwbedrijf Kremer werd ingezet om de schade bij de heer Kampinga te herstellen. “Omdat ons bedrijf ook veel onderhoudswerk verricht zijn wij wel gewend om snel te kunnen reageren op onverwachte werkzaamheden. Wij kunnen snel schakelen maar het is ook van belang dat onze onderaannemers dit kunnen. Hiervoor hebben wij een aantal vaste partners benaderd en goede afspraken gemaakt,” aldus Kremer, directeur van Bouwbedrijf Kremer.

Bewoners kunnen zich niet zelf aanmelden voor Versneld Herstel. ”Vanaf 1 februari herstellen we een beperkt aantal schades met Versneld Herstel. We willen ervaren hoe deze werkwijze in de praktijk uitpakt. Als dit positief blijkt te zijn, willen we Versneld Herstel steeds verder uitbreiden, zodat een groot deel van de schades snel hersteld kan worden’, aldus Peter Kruyt.

Meer informatie over Versneld Herstel is te vinden op www.centrumveiligwonen.nl/versneldherstel.

Veel vragen over stoppen waardevermeerderingsregeling

By / Nieuws / Reacties uitgeschakeld voor Veel vragen over stoppen waardevermeerderingsregeling

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) wordt overstelpt met vragen over de stopzetting van de waardevermeerderingsregeling voor het aardbevingsgebied.

Mensen met duizend euro of meer schade krijgen nu nog vierduizend euro voor energiebesparende maatregelen aan hun huis.

Stormloop
Bij het gasbesluit werd vrijdag bekend, dat die regeling voor de inwoners van het de elf aardbevingsgemeenten met ingang van 1 januari 2016 stopt. De berichtgeving hierover leidt tot een ware stormloop op het SNN, dat de regeling uitvoert. Maandag kwamen er duizend telefoontjes binnen bij het SNN en dinsdag rond het middaguur stond de teller al op vijfhonderd.

Inmiddels is duidelijk geworden dat er nog tot 31 januari 2016 een beroep op de regeling kan worden gedaan. Tot die tijd kunnen schades worden gemeld bij het SNN.

Door: RTV Noord

Bevingschade aanmelden

Btw-regeling treft vooral kleine bouwers

By / Nieuws / Reacties uitgeschakeld voor Btw-regeling treft vooral kleine bouwers

Het voorgenomen btw-plan van de Nederlandse overheid zal met name kleinere bouwbedrijven raken.
Dat stelt analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux donderdag in een rapport over de bouwsector.

Het kabinet is van plan om het btw-tarief voor honderden diensten en producten te verhogen. Consumenten betalen daar straks niet 6 procent over, maar 21 procent. De btw-inkomsten zijn volgens het rapport goed voor circa 30 procent van de belastinginkomsten in Nederland.

Kepler Cheuvreux schetst in het rapport het scenario voor gespecialiseerde diensten als schilders, behangers en stukadoors.

Renovatie is goed voor circa 10 procent van de omzet van de bouwsector die vorig jaar goed was voor 54 miljard euro. De omzet met betrekking tot de huizenbouw bedroeg 7,3 miljard euro.

BAM

Mulder verwacht dat de grote beursgenoteerde bouwondernemingen nauwelijks last krijgen van de voorgenomen btw-regeling. ”Bij BAM zal circa 5 procent van de totale omzet door de regeling worden getroffen. Bij Heijmans die meer gespecialiseerd is in de Nederlandse woningmarkt is dit 11 procent”, aldus de analist.

Met het oog op het herstel in de Nederlandse woningmarkt en met name de nieuwbouwsector, zullen deze percentages volgens Mulder wel stijgen in de komende jaren.

Door: AFN

Klachten aardbevingsschade verdriedubbeld

By / Nieuws / Reacties uitgeschakeld voor Klachten aardbevingsschade verdriedubbeld

Het aantal klachten over de afhandeling van aardbevingsschade is vorig jaar bijna verdriedubbeld. Kwamen er in 2013 bij de Onafhankelijke Raadsman Gaswinning 116 meldingen binnen, in 2014 liep dat aantal op tot 315.
De slachtoffers van aardbevingsschade klagen over een slechte communicatie met de NAM, verantwoordelijk voor de gaswinning. Bovendien zijn zij niet te spreken over de voortvarendheid waarmee hun claims worden opgepakt en afgehandeld. Vier op de tien gedupeerden klagen daarover.

Dat stelt de Onafhankelijk Raadsman, Leendert Klaassen, in zijn jaarrapportage, die hij maandag heeft aangeboden aan minister Kamp (Economische Zaken). Volgens hem is er vorig jaar een flink aantal complexe, langlopende zaken ontstaan.

Door de impasse in de afhandeling zijn de verstandhoudingen verstoord. Klaassen is in april 2013 aangesteld om klachten over de schadeafhandeling te beoordelen en desgewenst te bemiddelen.

Psychosociale druk

De klachten zorgen blijkens het rapport in sommige gevallen voor psychosociale druk, stress en gevoelens van onmacht bij de melders. Veelgenoemde ergernissen zijn een onvoldoende empathische bejegening bij het uiten van klachten en het stellen van vragen, en het niet-reageren op e-mails en telefoontjes. Verder is het intrekken van eerder gedane toezeggingen een steen des aanstoots.

Klaassen zegt dat de zakelijke houding van de NAM bij de schadeafhandeling leidt tot ongenoegen. ”De schadeafhandelaars en taxateurs doen hun best, maar ze bekijken de problemen met te weinig gevoel voor de omstandigheden”, constateert Klaassen. ”Dat moet beter en minder technisch.”

Volgens de ombudsman voor schademeldingen worden de gevoelens van de gedupeerden onderschat. ”Die gevoeligheid voor onrecht bij aardbevingsschade is bij de gedupeerden sterk ontwikkeld. Veel mensen zijn door die schade getroffen in hun persoonlijke levenssfeer en hun veiligheidsbeleving”, verduidelijkt Klaassen. ”De goede wil bij de NAM is er, maar het vijandbeeld bij de getroffenen is groot.”

De meeste klachten zijn afkomstig uit Loppersum, gevolgd door Eemsmond en Delfzijl.

Door: ANP